En dag som jag lätt kunde varit utan..

Dagen igår blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Jag har mer eller mindre legat i sängen, dragit täcket över huvudet och bara velat försvinna. Ljuset blir 10 gånger ljusare, ljuden blir 10 gånger intensivare och jag förlorar både tid och rum. Det känns som att jag har en massa kettlebells i mitt huvud som slår emot varandra gång på gång på gång på gång… Varje gång de slår emot varann så kommer bakeffekten av att de slår mot min skalle, min hjärna, mitt huvud. AJ!

image

Migrän är inge kul. Migrän är inget man vill ha. Migrän kunde jag lätt varit utan. Min migrän började med att jag ofta hade huvudvärk när jag gick i gymnasiet, främst sista året. En dag slog den ner som en blixt och sen dess har migränen kommit lite då och då.

Det jag nu i efterhand har förstått är att min inre stress utlöste min migrän. Sista året på gymnasiet var mycket spänt. Jag minns att jag satte mycket press på mig själv att vara duktig och gärna vara den bästa?! Jag tyckte inte att jag var tillräckligt bra och gick ofta runt och spände mig och var nervös över de mest banala saker.

Idag har jag gjort en lång resa vad gäller min självkänsla. Jag känner mig starkare både fysiskt och psykiskt och jag känner att jag duger och är bra som jag är, men likadant som det är med träning och idrott så för att bli bra måste man träna på det! Jag använder mig bl.a. av citat som betyder något för mig! Detta är ett av mina favoriter:

Instead of trying to find yourself, create yourself

ur visar sig min migrän idag då? Jag får som sagt migrän lite då och då. Då det var stress som utlöste migränen från första början så är det något som kroppen känner igen, och när jag utsätter mig för mycket stress så kommer migrän mer eller mindre på posten. Den gör mig påmind om att ”nu var du inte snäll mot din kropp, lugna ner dig!”

Någon som har liknande erfarenheter?

kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s