Vila och mental återhämning

Idag får den fysiska träningen vila. Då jag inte känner mig frisk ska jag inte heller utsätta min kropp för ännu mer påfrestning. Då vill jag istället vara snäll mot kroppen och hjälpa den att må bättre och återhämta sig. Detta gör jag med mycket vila, dricka mycket vatten, ingefärste och äta mat med mycket antioxidanter och C-vitamin. Såklart blir det väl några extra avsnitt i nuvarande serien 🙂 

 När den fysiska träningen måste vila så kan den psykiska och mentala träningen få mer plats. En som på pappret superlätt övning som jag tränar på vid tillfälle är denna:

Sätt dig bekvämt på golvet/på en matta/i soffan/ligga på rygg på golvet. Känna att du kan sitta/ligga här en stund. Slut dina ögon och bli medveten om din passiva andning. Din andning som kommer och går, den som bara finns där.

Nu sätter du igång din aktiva andning. Du andas in genom näsan, fyller med luft ner i lungorna och hela vägen ner till magen, så att magen putar lite lätt ut innan du andas ut igen genom näsan. Långa, djupa, fina andetag. För varje utandning känner du att du blir mer o mer avslappnad i kroppen. Sitt här en stund.

Du återvänder nu till din passiva andning. Här och nu kommer du att ha ett enda fokus och det är dina näsborrar. Här känner du när andningen börjar och när andningen slutar. Du låter dina tankar komma och gå. Du noterar att ljud, musik,  mm finns där och låter det sen gå. Sitt såhär en stund.  Andas,,ditt fokus ligger på dina näsborrar och låt tankarna komma och gå.

I början räcker det med att sitta 5 min. Därefter kan man förlänga tiden mer och mer.

Testa och se hur ni känner, vad ni tycker är lätt/svårt/bra/dåligt med denna övning. 

 

  Kram på er❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s